Search
Close this search box.

Residencies

Από τον Απρίλιο του 2022, το ΛΑΛΑ τρέχει ένα μικρό πρόγραμμα καλλιτεχνικών residencies. Στο χώρο υπάρχει υπνοδωμάτιο, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, wi-fi, ζεστό νερό, φαρμακείο και συνολικά το σπίτι είναι προσαρμοσμένο για τις ανάγκες φιλοξενίας καλεσμένων. Αν θέλετε να γίνετε κι εσείς resident του ΛΑΛΑ, στείλτε μήνυμα εδώ.

Previous slide
Next slide

Προηγούμεν@ Residents

Veronique Tromokratisch

(Επίτιμη resident και μεγκαπατρόνα)

Ο χώρος φιλοξενεί αρχείο, αλλά και συχνά την ίδια την outsider avant-drag καλλιτέχνιδα Veronique Tromokratisch, η οποία έζησε στο σπίτι για τέσσερα χρόνια, πριν μετακομίσει εκτός Αθήνας. Η Veronique Tromokratisch γεννήθηκε σε μια μικρή πόλη εξόριστων καλλιτεχνών το 1983 (indigo kid). Της αρέσει η ποιητική αποδόμηση και οι εσωτερικές επαναστάσεις, το ποπ αρτ και οι σαχλαμαρίτσες, είναι αυτοκαταστροφική φτωχοκαλλιτέχνιδα, τρομοκράτισα της μόδας, πρώην άνθρωπος, ζωγράφα, ποιητού, ιέρεια και πόρνη + διδυμάκι.

Alvina Chamberland

(Μάιος 2022, Μάρτιος/Απρίλιος 2023)

Η Alvina Chamberland είναι Σουηδοαμερικανίδα συγγραφέας και performance artist με έδρα το Βερολίνο. Έχει μεταπτυχιακό στις σπουδές φύλου από το Södertörns Högskola, με θέμα την τρανς γυναικεία αδελφότητα και τη διατομεακότητα στη Νέα Υόρκη.

Aimee Le & Marc Sutton (AiMARK)

(Ιούλιος 2022)

Το AiMARK είναι ένα nonbinary ποιητικό σύστημα με βάση τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Το έργο του επιδιώκει να ξεπεράσει τα όρια της ανθρώπινης και τεχνητής μνήμης, να υπογραμμίσει νέες μεταφράσεις και να εξελίξει queer μορφές αναπαραγωγής.

Η Aimée Lê είναι βιετναμερικανο-αμερικανίδα καλλιτέχνις –  το έργο της επικεντρώνεται στην αμετάφραστη γλώσσα, την εννοιολογική υπερβολή, τον συγγραφικό έλεγχο και το “ανέκδοτο” μέσα από τον φακό του διεθνισμού.

Sofia Moreno

(Σεπτέμβριος/Οκτώβριος 2022)

Η Sofia Moreno (Coahuila, Μεξικό 1981) είναι πολυδιάστατη καλλιτέχνις με έδρα το CDMX. Το έργο της επικεντρώνεται στην αλχημική αλλαγή του σώματός της, εξυμνώντας και υποστηρίζοντας την τρανς κουλτούρα μέσα από την εμπειρία και την κοσμοθεωρία της, δίνοντας έμφαση στη βία που αντιμετωπίζουν τα τρανς γυναικεία σώματα στη Λατινική Αμερική.

Σοφία Ευσταθίου

(Ιούνιος 2023)

Η Σοφία Ευσταθίου ασχολείται με τη φιλοσοφία της επιστήμης, την ηθική της τεχνολογίας και τις καλλιτεχνικές προσεγγίσεις στη φιλοσοφία και την υπεύθυνη έρευνα και καινοτομία (RRI). Έχει εργαστεί ως “ενσωματωμένη φιλόσοφος” σε διάφορα διεπιστημονικά επιστημονικά προγράμματα, μεταξύ άλλων στην επιστήμη της πολυπλοκότητας, τη συστημική βιολογία και τη βιοτεχνολογία. Ενδιαφέρεται για την τόνωση και την άσκηση της ικανότητας ανταπόκρισης στην επιστήμη, μέσω των ανθρωπιστικών επιστημών και των καλλιτεχνικών πόρων.

Eva H.D

Eva H.D.

(Οκτώβριος 2023)
Ως μέρος του residency της στο ΛΑΛΑ, η Eva H.D. παρουσίασε το “Jackals & Fireflies”, μια 20λεπτη σουίτα πόλης, ένα ποιητικό κινηματογραφικό δοκίμιο, σε σκηνοθεσία του Charlie Kaufman και κείμενο/περφόρμανς από την ίδια. Η Eva H.D. έγραψε τα βιβλία Rotten Perfect Mouth, The Natural Hustle, and Light Wounds. Το ποίημά της “Bonedog” παρουσιάστηκε στην ταινία του Netflix I’m Thinking of Ending Things το 2020.

Nela Fortunato

(Φεβρουάριος 2024)
Το ΛΑΛΑ είχε τη χαρά να καλωσορίσει μια νέα resident από το Μπουένος Άιρες, τη σκηνοθέτιδα Nela Fortunato, της οποίας το εργαστήριο περφορμανς διάρκειας 2 εβδομάδων κορυφώθηκε με μια τελική δημόσια παράσταση.
Anastasia Kavada

Αναστασία Καβαδά

(Απρίλιος – Mάιος 2024)
H Αναστασία Καβαδά είναι Reader in Media and Politics στο University of Westminster όπου είναι επικεφαλής του MA Media, Campaigning and Social Change. Αυτή η εγκατάσταση είναι το πρώτο της καλλιτεχνικό εγχείρημα.