Ο χώρος

Το ΛΑΛΑ βρίσκεται στην οδό Δεριγνύ κοντά στην Πλατεία Βικτωρίας, ένα σημείο κομβικής πολιτικής σημασίας για την Αθήνα, με έντονο πολυπολιτισμικό χαρακτήρα. Με την επιλογή μας να στεγαζόμαστε σε σπίτι πολυκατοικίας κι όχι σε γκαλερί με βιτρίνα, κρατάμε ένα χαμηλό προφίλ στη γειτονιά, ενώ συγχρόνως δημιουργούμε έναν ασφαλή χώρο συνεύρεσης και συλλογικότητας. Φιλοδοξούμε στη δημιουργία μιας κοινότητας.

Τι κάνουμε

Το Κουηρόσπιτο ♡

Το Κουηρόσπιτο ♡

Το ΛΑΛΑ είναι πρώτα απ΄όλα ένα κουηρόσπιτο, ένας τόπος συνάντησης για τους ανθρώπους που το διαχειρίζονται και καλεσμέν@ επισκέπτ@ του πρότζεκτ. Με μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, έτοιμη να μπορεί να φιλέψει αγαπημένα πρόσωπα, το σπίτι διατηρεί την οικιακή/οικογενειακή του ιδιότητα.

ΛΑΛΑ η Διεθνής

ΛΑΛΑ η Διεθνής

Το ΛΑΛΑ έχει φίλες και φίλα απ’ όλο τον κόσμο! Στο χώρο υπάρχει δωμάτιο προσαρμοσμένο για residencies καλλιτεχνών και ακτιβιστών, των οποίων η δουλειά μας ενδιαφέρει. Από τον Απρίλιο του 2022, έχουν μείνει μαζί μας 7 άτομα. Συγχρόνως στα ιβέντ μας φιλοξενούμε καλεσμένα από το εξωτερικό να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, προσπαθώντας να έχουμε μια επαφή με το διεθνή κουήρ καλλιτεχνικό χώρο.

Κινηματογραφική Λέσχη Ανωμαλίας (Κ.Λ.Α.)

Κινηματογραφική Λέσχη Ανωμαλίας (Κ.Λ.Α.)

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ανωμαλίας φιλοξενεί μηνιαίες προβολές πειραματικών, ανατρεπτικών κουήρ underground έργων κινηματογράφου και video art, τόσο από την πλούσια ιστορία του πειραματικού και underground κινηματογράφου, όσο και από σύγχρον@ καλλιτέχν@ του 21ου αιώνα. Όλες οι προβολές είναι χωρίς εισιτήριο / με donation.

Στέγη Dramaτων & Τεκνών

Στέγη Dramaτων & Τεκνών

Με το αντιθεσμικό της όνομα, η Στέγη Dramaτων και Τεκνών, έχει ως στόχο να παρουσιάσει αποσιωπημένες αφηγήσεις και έργα που δεν συναντιούνται ή που εκπροσωπούνται τοκενιστικά στους μέινστριμ θεσμούς τέχνης της πόλης. Η δουλειά καλλιτεχνών του περιθωρίου, μεταναστ(ρι)ών, τρανς και κουήρ υποκειμένων φιλοξενείται ανα τακτά διαστήματα.

Ινστιτούτο Αντιαισθητικής

Ινστιτούτο Αντιαισθητικής

Το ΛΑΛΑ είναι και ένας χώρος εργασίας, με φόκους την ενασχόληση με το σώμα και την ανακατασκευή της ταυτότητας. Μεταξύ αυτών, το Nail Salon της Κυρίας Τέτης στεγάζεται μόνιμα στο χώρο και σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε τα πιο fabulous νύχια. Άλλα εργαστήρια που συνέβησαν στο χώρο ήταν το εργαστήριο κουήρ ηλεκτρονικής ποίησης από τ@ AIMark και το εργαστήριο ντανταϊστικού κολάζ από το Άλεξ Τσόλι. Το Ινστιτούτο Αντιαισθητικής προσκαλεί τα μέλη του ΛΑΛΑ να προτείνουν δικές τους ιδέες για εργαστήρια.

Αρχείο Φ.Ι.Λ.Ε.Ν.Α.Δ.Α.

Αρχείο Φ.Ι.Λ.Ε.Ν.Α.Δ.Α.
(Φρηκούλειο Ίδρυμα Λαϊκής Έρευνας Nτανταϊστικών Αουτσάιντερ Δράσεων Αθήνας)

Το ΛΑΛΑ είναι ένα μουσείο σε εξέλιξη με σκοπό την αρχειοθέτηση έργων και δράσεων καλλιτεχνών της αθηναϊκής underground σκηνής και της κούηρ κοινότητας διεθνώς. Ένα από τα μελήματά μας είναι η αρχειοθέτηση της αθηναϊκής queer ιστορίας και κάνουμε μια σειρά από βιωματικές συζητήσεις με πρόσωπα της ΛΟΑΤΚΙ ιστορίας. Έχουμε επίσης ξεκινήσει μινι-βιβλιοθήκη με θεωρητικά και καλλιτεχνικά βιβλία, περιοδικά, ζινάκια κλπ.